HTML

Energiamegtakarításról mindenkinek

Hasznos információk az aktuális energiamegtakarítási lehetőségekkel és trendekkel kapcsolatban.

A Solutia elkötelezett az üvegházhatás ellen

2011.12.09. 11:57 LLumarFolia

A Solutia Inc.  a LLumar EnerLogic energia takarékos fóliája újabb díjban részesült. Megkapta a Építőipari Termékek Termék Innovációs díjat (PIA). Ami az egyik legelismertebb díj a az épületfóliázó szakmában. A Solutia teljes mértékben elkötelezett az energiamegtakarítás és a fenntarthatóság mellett. Erről részletesen a LLumar weboldalán olvashatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: fólia hőszigetelés fóliázás energiamegtakarítás low e szigetelő energiahatékonysági llumar enerlogic üvegszigetelés hogyanspórolj

Energiatakarékosság: Spórolj a perifériák fogyasztásán!

2011.10.04. 09:40 LLumarFolia

Energiatakarékosság: Spórolj a perifériák fogyasztásán! (x)

 

A számítógép lekapcsolása után tovább működő perifériák jelentős áramot fogyasztanak. Spórolj áramot egy standby killer elosztó segítségével!

Ha nem áramtalanítjuk a perifériákat, akkor hiába kapcsoljuk le a számítógépet, azok jelentős áramot fogyasztanak. A legelterjedtebb megoldás a kapcsolóval ellátott konnektor, de a számítógép kikapcsolását követően könnyen elfeledkezik az ember az elektronikai készülékek áramtalanításáról. Milyen jó lenne, ha az áramtalanítás automatikusan megtörténne, kiküszöbölve ezzel a felesleges áramfelvételt.

Forrás: zöldpolc.hu

 Az ötlet rendkívül egyszerű: kell hozzá egy energiafelvételt érzékelő elosztó, ami a fogyasztás drasztikus csökkenésekor automatikusan áramtalanítja a hozzá csatlakoztatott készülékeket. Egy gyors beüzemelés után, ahol be kell állítani az általunk használt számítógép átlagos fogyasztási szintjét, már használható is. Miután lekapcsoltuk a számítógépünket, a master-slave elv alapján működő elosztó automatikusan áramtalanítja az amúgy feleslegesen üzemelő perifériákat.

 Egy átlagos otthoni nyomtató, kábel modem és router esetében évente több, mint 100 kWh áram takarítható meg az energiatakarékos elosztó  használatával. Vagyis a befektetett összeg kb. 1 év alatt megtérül. Az elosztó továbbá túlfeszültség védelemmel is el van látva.

 

VIA techline

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem fólia fóliázás energiamegtakarítás energiahatékonysági enerlogic hogyanspórolj

Újabb öttusa sikerek

2011.09.16. 10:58 LLumarFolia

Gratulálunk a magyar váltónak és külön köszönet Berka Imrének!

http://sportgeza.hu/sport/2011/09/14/aranyermes_a_magyar_ferfi_ottusa-valto/

Gratulálunk lányok!!!!

http://sportgeza.hu/sport/2011/09/13/aranyermes_a_noi_valto_az_ottusa-vb-n/


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.209381222458373.54581.100001594915741

Szólj hozzá!

Címkék: moszkva öttusa llumar

Gál Péter a soros elnök augusztustól

2011.09.15. 10:42 LLumarFolia

2011 augusztusától az Energiahatékonysági Klaszter soros elnökségi pozícióját Gál Péter tölti be a LLumar Magyarország (Gál és Társa kft.) képviseletében. Az Energiahatékonysági Klaszter egy 2009-ben létrejött szervezet, melynek célja a magyarországi vállalkozások, non-profit szervezetek, önkormányzatok, állami szervezetek illetve magánszemélyek környezettudatos szemléletének formálása, az elérhető hatékony energiagazdálkodással kapcsolatos akciókkal való megismertetése, részükre szolgáltatás nyújtása. A klaszter tagja energetikai, ezen belül elsősorban az energetikai minőségi termékeket forgalmazó, gyártó vagy mérnöki cégek hálózata, amelyek együttműködnek a kitűzött cél elérésének érdekében. További információ a http://megujuloepulet.com/ oldalon. További energiamegtakarítással kapcsolatos információk.

Szólj hozzá!

Szatyort is vigyél ha vásárloni indulsz

2011.08.17. 16:28 LLumarFolia

Szólj hozzá!

Címkék: animal környezetvédelem planet fóliázás energiamegtakarítás energiahatékonysági

Ennyit fogyaszt a TV? Be sincs kapcsolva!

2011.08.09. 11:36 LLumarFolia

Az ELMŰ  ingyenes programot írt iPhone-ra, ami tippeket ad az áramfogyasztás csökkentésére.

Kötelező körök

Az energiaipari cégeknek persze mostanában kötelező úgy tenniük, mintha valójában a világ jobbá tételén fáradoznának, ezért adományoznak hatalmas olajcégek napelemeket középületeknek, és ezért történt az is, hogy az ELMŰ most arra akar rávenni minket, hogy kevesebbet fizessünk nekik. Lényeg, hogy mi azért alapvetően jól járunk ezzel a programmal.

Arra próbál minket rávenni, hogy kapcsoljuk ki elektronikai eszközeinket. Már tényleg, nem a távirányítóval, ugyanis ilyenkor csak standby üzemmódba kapcsolnak a készülékek és a következő bekapcsolásig úgy is maradnak. Ha egy napig nem nyúlunk a tévéhez, akkor az egy teljes napon keresztül fogyasztja az áramot, azért a másodpercnyi kényelemért, amit a bekapcsolás jelent: hogy nem kell elmennünk a készülékig benyomni egy gombot, elég eldobnunk magunkat a kanapén és a távirányító után nyúlnunk.

LLumar StandbyAz emberek többsége nem foglalkozik a készenléti üzemmóddal, mert abból indul ki, hogy amúgy sem fogyasztanak sokat az eszközök, pedig ez nem igaz. Persze ilyenkor jóval kevesebb elektromossággal beérik, mint működés közben (szigorú szabályozás is van arra nézve, hogy mennyit fogyaszthat egy eszköz standby-ban), azonban jóval hosszabb ideig használjuk eszközeinket készenléti, mint aktív üzemmódban. Egy felmérés szerint az EU-ban például 3,7 milliárd eszköz van folyamatosan standby-ban, amik a teljes otthoni áramfogyasztás 22 százalékáért felelősek. De a kevésbé szélsőséges kutatások is legalább 10 százalékra teszik a készenléti mód részesedését a teljes otthoni fogyasztáson belül. Ez az Egyesült Államokban 18 darab 400 megawattos erőmű egész kapacitását foglalja le, ami azt jelenti, hogy körülbelül 4 Paksnyi erőművet ki lehetne vonni a forgalomból, ha a lakosság rendesen kikapcsolná a készülékeket. Csak az Egyesült Államokban.

Nézzük a pénzt!

Az ELMŰ programja más módon közelíti meg a kérdést, ha úgy vesszük, jóval praktikusabban: a kiadási oldalról. Felsorol 16 alapkategóriát, ebben a tévétől a hi-fi toronyig van minden (de nincs benne konzol, robotporszívó, wifi-router, pedig ezeket is használják a magyar háztartások). Három változót tudunk beállítani: mennyi van az eszközökből a háztartásban, hány órát használjuk ezeket naponta (a program a számot 24-ből kivonva már tudja is, hogy mennyit vannak standby-ban), valamint hogy hány wattot fogyasztanak készenléti üzemmódban.

Utóbbi kissé problémás: egy átlagos előfizetőnek ugyanis fogalma sincs arról, hogy mennyit fogyasztanak az eszközök, amikor nincsenek bekapcsolva, csak egy kicsit. A program ugyan minden készülék mellé ad egy tól-ig-csúszkát, de egyrészt ezek szórása sokszor 0,2-20 wattig tart, tehát százszoros eltérést is össze tudunk hozni, másrészt meg sokszor életszerűtlen értékekkel találkozunk. Katódsugárcsöves tévénél például 10 watt a legkisebb beállítható érték, miközben az én készülékem csak 3 wattot fogyaszt standby-ban: tudom, mert lemértem.

Végigmentem a lakáson, és elkezdtem adatot gyűjteni, hogy legyen mivel megetetni a programot. Kiderült, hogy a robotporszívó például sokat zabál: mivel folyton tölti magát, 3 wattot felszippant, amivel a szintén 3 wattot fogyasztó tévé és az ugyanennyit kérő HD TV WD médialejásztó mellett a lakásom legnagyobb fogyasztója. Utóbbi egyébként érdekes eset, mert majdnem annyit kér kikapcsolva, mint bekapcsolva, amikor alig 5 wattal beéri. A standby-ban szintén három wattot fogyasztó tévém ezzel szemben a teszt alatt 90 wattot fogyasztott a TV2, 120 wattot az RTL Klub és a dvd-ről lejátszott film nézése közben, amivel persze nem állítjuk azt, hogy a kisebbik kereskedelmi csatornát nézve tartósan spórolni tudnánk az áramszámlán.

Ezzel a három fogyasztóval egyébként össze is hoztam a teljes pazarlásom közel kilencven százalékát. A Wii egy wattal is beéri (bekapcsolt online opciókkal azonban egy 8-18 wattra ugrik ez az érték), a házimozirendszer 0,5 wattos fogyasztása alig volt mérhető, az elektromos borotva hasonló értéket produkált, míg a MacBook Pro laptopom 0,3 wattját egyenesen kikacagta a mérőműszer.

Kényszerítő számok

A háztartásom összességében 11,5 wattot fogyaszt standby üzemmódban, ami figyelembe véve, hogy az eszközök naponta átlagosan 2-4 órát működnek, 95 kWh/éves fogyasztást jelentenek az ELMŰ programja szerint. Ez egy év alatt ez körülbelül 4500 forintos pluszkiadás, ami a havi áramszámla nem egészen 7 százaléka.

De dramatizálhatjuk is a helyzetet: ha nem lennék egy lusta here, és rendesen kikapcsolnám az eszközeimet, évente 24 kiló fát menthetnék meg a kivágástól és a fájdalmas máglyahaláltól. Majdnem kilenc liter olaj alhatná tovább százmillió éves álmát a föld alatt. Ugyanennyi köbméter földgáz.

Ez pesze nem valami sok, de az én háztartásom jellemzően nincsen tele nagy fogyasztókkal. Az ELMŰ kalkulátora szerint ha minden eszközünk brutálisan elavult, már hatvanezres villanyszámlát is okozhat a készenléti üzemmód egy év alatt, igaz, ehhez olyan hülye készülékek kellenek, amik többet zabálnak standby-ban, mint az enyémek bekapcsolva.

Az üzenet azonban egyértelmű: nem egy nagy energiabefektetés, éppen ezért érdemes rendesen kikapcsolni a készülékeket, ha ezzel közel tíz százalékkal csökkenthetjük a fogyasztásunkat, hiszen ez az egyik legegyszerűbb módja a bolygó megmentésének. Mindenesetre amióta fent van a szoftver az iPhone-omon, a tévét, a robotporszívót és a médialejátszós mindig kihúzom a konnektorból, amikor elmegyek otthonról.

Szólj hozzá!

Címkék: tv fólia fóliázás energiamegtakarítás standby energiahatékonysági llumar enerlogic

LLumar DragPolski Team immár Közép- Európa bajnok

2011.08.05. 14:28 LLumarFolia

Európabajnok a LLumar Racing TeamSzívből GRATULÁLUNK a LLumar Magyarország által támogatott LLumar DragPolski Team versenyzőjének Gyetvai Miklósnak!!! A három fordulós CDCE /Közép-Európa Kupa/ győztese lett vagyis Európa Bajnok Aranyérmes, melyet a hétvégi trencsényi /Szlovákia/ Európa Bajnoki autó gyorsulási versenyfutam II. helyezésével ért el.

Látogass el a Drapolski Facebook oldalára

Gratulálunk

Interjú Gyetvai Miklóssal a LLumar DragPolski Team Versenyzőjével

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia team fólia autófólia llumar dragpolski

Te mennyi szemetet termelsz?

2011.08.04. 10:33 LLumarFolia

Tudtad? Magyarországon évente három Gellért-hegynyi hulladék keletkezik, ennek mindössze 15 százalékát hasznosítjuk újra... Súlyos számok. Te is tudsz érte tenni!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem szemét energiamegtakarítás energiahatékonysági llumar hogyanspórolj

Energimegtakarítás télen és nyáron egyaránt a LLumar ablakfóliákkal

2011.07.22. 11:54 LLumarFolia

Utólag is növelhető az üvegfelületek energiahatékonysága, megfelelő szigetelőfóliával az ablakokon kiáradó hő akár 93 %- ka bent tartható, még egyszerű üvegszerkezet esetén is.

A nyári hűtési terhelést több mint 30 %- ban az ablakokon betóduló hő eredményezi, télen pedig ezzel éppen ellentétesen az ablakok túl sok hőt engednek ki, terhelve ezzel a fűtési rendszert, ablakfolia, ablakfóliázás, energiamegtakarítás, LLumarköltségnövekedést eredményezve. A nyári problémákra hatékony megoldást jelent a legtöbb minőségi tükröző vagy neutrális fólia, amelyek a felmelegedést hatékonyan csökkentik.
Független tesztek alapján a LLumar hővédő fóliák légkondicionált épületeknél akár 15 százalékkal is csökkenthetik az energiafelhasználást. A legtöbb fólia azonban ez idáig csak a nyári problémákra tudott választ adni, így az évnek csak egy meghatározott részében működött hatákonyan. Ma már olyan termék is elérhető, amely jelentősen hozzájárul az üvegszerkezetek téli hatékonyságának javításához is. A LLumar EnerLogic fólia legfőbb tulajdonsága, hogy - a tradicionális termékekhez hasonlóan - nyáron a hőt az épületen kívül tartja, télen viszont - a tükröző vagy neutrális hő-, fényvédő fóliákkal ellentétben - benntartja a meleget. Míg a hagyományos fóliák a legjobb esetben is a sugárzott hő 10-40 %- át verik vissza a LLumar EnerLogic új generációs Low-E fólia, a 0,07-es emisszivitási értékének köszönhetően, a belső hő 93 %- át képes bent tartani. Így a tesztek szerint szimpla üvegeknél a hő átbocsátási tényezőt (U érték) akár 40 % feletti mértékben is javíthatja, de egy korszerűbb dupla üvegezésnél is 10-25 %  javulás érhető el.
Az sem elhanyagolható tény, hogy a fóliázás nem termel jelentős hulladékot, így az ablakcsere esetén az üvegek kidobása által keletkező környezetterheléssel sem kell számolnunk.
További részletes információk a szigetelő fóliákkal kapcsolatban az ablakfólia oldalon találhatók. Biztonsági-, UV védő-, dekor és autófóliákkal kapcsolatban a LLumar oldalon tájékozódhat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fólia hőszigetelés fóliázás energiamegtakarítás hőfénykép szigetelő energiahatékonysági llumar enerlogic üvegszigetelés

A LLumar a babapercekben. Téma UV- védelem és autófóliázás

2011.07.19. 14:53 LLumarFolia

A LLumar fóliák ismét a TV-ben! Ez alkalommal a TV2, Babavilág és Babapercek műsorán mutatjuk be a LLumar  előnyeit. Téma az autófóliázás és az UV- védelem. A riportok tervezett időpontjai:

Július 23. (szombat) 12:35

Július 26. (kedd) 6:00

Július 27. (szerda) 2:40

Július 28. (csütörtök) 9:45

Ezen felül a jövő héten számos alkalommal a LLumar Magyarország támogatja a TV2-Babapercek magazint is.

Szólj hozzá!

Címkék: fólia fóliázás energiamegtakarítás llumar

A LLumar az Energiahatékonysági Klaszter tagja

2011.05.07. 14:35 LLumarFolia

A LLumar Magyarország - Gál és Társa Kft. felvételt nyert az „Energiahatékonysági Klaszter – Energia irodák” szervezetébe.

 
Az Energiahatékonysági Klaszter egy 2009-ben létrejött szervezet, melynek célja a magyarországi vállalkozások, non-profit szervezetek, önkormányzatok, állami szervezetek illetve magánszemélyek környezettudatos szemléletének formálása, az elérhető hatékony energiagazdálkodással kapcsolatos akciókkal való megismertetése, részükre szolgáltatás nyújtása. A klaszter tagja energetikai, ezen belül elsősorban az energetikai minőségi termékeket forgalmazó, gyártó vagy mérnöki cégek hálózata, amelyek együttműködnek a kitűzött cél elérésének érdekében.
 
Például a klaszter működtetésében készült el a www.epuletteszt.hu program, amellyel megbecsülhető egy adott épület energia hatékonysága és javaslatok kérhetők a hatékonyabbá tételhez!

Szólj hozzá!

Címkék: fólia klaszter energiahatékonysági llumar

Ingyenes RENEXPO belépő

2011.04.29. 14:38 LLumarFolia

A LLumar Magyarország meghívja Önt a RENEXPO® Central Europe megújuló energia és energiahatékonyság vásárra, mely 2011. május 5-7. között kerül megrendezésre. Látogasson meg minket a kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont F pavilonjában standunkon, ahol a LLumar EnerLogic fólia kerül bemutatásra, melynek segítségével akár 40% fölötti értékkel is növelhető az üvegfelületek szigetelő képessége! Részletes termékinformáció, EnerLogic és más fóliák összehasonlító hő fényképei valamint videók: www.enerlogic.hu

 

A belépésre jogosító ingyenes belépőjegyet az alábbi linken tudja megrendelni:

http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=A&prid=RNB11&lngid=hu&bl=www.renexpo-budapest.com&mode1=K&c=0&pid=P023141B

 

Szólj hozzá!

Címkék: renexpo llumar enerlogic

Szigetelő fólia hő fényképek

2011.04.18. 14:37 LLumarFolia

A tél folyamán hő fényképeket készítettünk különböző LLumar és konkurens anyagokról, melynek célja a téli hőszigetelési hatásosság prezentálása volt. A teszt és a hő fényképek egyértelműen bizonyítják, hogy a LLumar EnerLogic szigetelő fólia kimagaslóan teljesít bármely más fóliával szemben. A hő fényképek és magyarázatuk megtekinthető a http://www.ablakfolia.info/hogyan-mukodik-a-folia oldalon!

 
Töltse le INGYENES belépőjét a RENEXPO kiállításra ahol további információt kaphat standunkon termékeinkkel kapcsolatban:
 

Szólj hozzá!

Címkék: fólia renexpo hőfénykép szigetelő llumar enerlogic

LLumar a Renexpo kiállításon

2011.04.07. 14:27 LLumarFolia

A LLumar Magyarország meghívja Önt a RENEXPO® Central Europe megújuló energia és energiahatékonyság vásárra, mely 2011. május 5-7. között kerül megrendezésre. Látogasson meg minket a kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont F pavilonjában standunkon, ahol a LLumar EnerLogic fólia kerül bemutatásra, melynek segítségével akár 40% fölötti értékkel is növelhető az üvegfelületek szigetelő képessége! Részletes termékinformáció, EnerLogic és más fóliák összehasonlító hő fényképei valamint videók: www.enerlogic.hu

 

A belépésre jogosító ingyenes belépőjegyet az alábbi linken tudja megrendelni:

http://eregistrator.hu/registration.php?ltid=LU&idid=A&prid=RNB11&lngid=hu&bl=www.renexpo-budapest.com&mode1=K&c=0&pid=P023141B

 

Szólj hozzá!

Címkék: fólia renexpo szigetelő llumar enerlogic

Új üvegszigetelés weboldal

2010.12.20. 23:27 LLumarFolia

Új weboldal az üvegszerkezetek utólagos szigetelésével kapcsolatban: www.ablakfolia.info Érdekes tények és információk.

Szólj hozzá!

Címkék: fólia energiamegtakarítás low e enerlogic üvegszigetelés

Üvegfelületek hőszigetelése

2010.12.01. 00:05 LLumarFolia

A LLumar EnerLogic fólia egy kimagasló hőszigetelési értékkel rendelkező termék. Ennek bemutatása a http://il.youtube.com/user/LLumarHU#p/u/3/u4B-5zDGsc4 oldalon tekinthető meg.
A videó a LLumar EnerLogic fólia hővisszaverő képességét demonstrálja. Jól látható, hogy a hagyományos hő-, fényvédő fólia esetén a tükörkép halványkék, ami nagyon alacsony visszaverést jelent. Az EnerLogic fólia esetén a demonstráló személy hője több mint 95%-ban visszaverődik, így a hő kamerán látható tükörkép közel megegyező színű, mint a személy hő képe. Az EnerLogic fólia egyedi termék a piacon, ez a kimagaslóan hatásos 0,07-es emisszivítási tényezőnek köszönhető, ami annyit jelent, hogy a visszavert hő minimum 93%! Más, akár Low-E típusú fóliák esetén ez az érték 0,35 körüli a legjobb esetben is ami 65%-os visszaverést jelent! További információ: www.enerlogic.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fólia hőszigetelés fóliázás llumar enerlogic

Facebook

2010.11.11. 21:20 LLumarFolia

Energiamegtakarítás a facebook-on is!!!! Jelölj és értesülj a legfrissebb infókról! Link: http://www.facebook.com/pages/Energiamegtakaritas/172894499388788

 

Szólj hozzá!

Energia kiállítás

2010.10.23. 14:03 LLumarFolia

November 19-20-án kerül megrendezésre egy érdekes fórum az energiamegtakarítással kapcsolatban. További információ a http://www.energiamegtakaritas.hu/energia-kiallitas/itemid-448 weboldalon! Mi is ott leszünk az energiamegtakarítást elősegítő fóliáinkkal, mint például a LLumar EnerLogic (www.enerlogic.hu)

Szólj hozzá!

Üdvözöllek

2010.10.18. 16:51 LLumarFolia

Üdvözöllek az energiamegtakarítás blogban. Itt hamarosan hasznos információkat találsz különböző energiamagtakarítási lehetőségekkel és piaci újdonságokkal kapcsolatban.

Szólj hozzá!